Bramborové placky

 Již jako dítko jsem je milovala.Doma se moc nedělaly,ale za to u babičky jsem si na nich mohla pochutnat.Já sama je dělám maximálně dvakrát do roka,protože mi příprava přijde zdlouhavá,i když je těsto připravené téměř okamžitě.To"smažení" placek trvá potom snad věčnost.Nicméně děti projevily zájem o placky a tak jsem se do nich pustila.Máme je rádi s povidly a jiné varianty jsme nezkoušeli.No co vám budu povídat,pochutnali jsme si jako vždy a o tu poslední se téměř strhla bitka.




Komentáře

  1. Také je máme rádi, dělám je pouze několikrát do roka, nejlepší byly pečené na plátu kamen....Mažu je máslem se sádlem a namáčíme je v sirobu, který vaříme z cukrové řepy....Ten se už dneska má koupit i na farmářských trzích, ale my si sváříme svůj. Už od Vánoc se přemlouvám, že bych je měla udělat. Kamna už nemáme a tak je smažím na teflonové a titanzinkové pánvi. Tak snad příští týden:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No,my máme na sporák takovou tu plotýnku....asi pod hrnce a dělám to na ní.Většinou,občas ale i na litinové pánvi.Jinak je potírám rozpuštěným sádlem. "o)

      Vymazat
  2. Naše máma je taky často dělávala, ale moje dítka jsou závislé na palačinkách, takže je nepeču:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás taky vládnou spíše palačinky,ale čas od času si vyžádají i placky.

      Vymazat

Okomentovat