Cynamonki alias skořicoví šneci



 Jedna moje milá kamarádka mě navedla na tuto dobrotu a já se rozhodla ji vyzkoušet.Tato dobrota je na stejném principu jako Estonský kringel,jen s tím rozdílem,že po zamotání nakrájíme na kolečka.
Receptík je převzatý z jedněch polských stránek a já si jej přepsala pro sebe.Je to výborná a levná dobrota.Vyzkoušejte a uvidíte.

Cynamonki

1 hrnek vlažného mléka
2 vejce
4 hrnky hladké mouky
6 lžic cukru
1/2 hrnku másla (125g)-změklého
40g čerstvého droždí
špetka soli
vejce na potírání

Na náplň: 
1/4 hrnku rozpuštěného másla
1/2 hrnku cukru
několik lžiček skořice
rozinky

Z droždí,2 lžic cukru,2 lžic hladké mouky a poloviny mléka připravíme kvásek.Prosejeme mouku do mísy,přidáme sůl,vejce,zbytek mléka,cukru a přidáme kvásek.Promícháme a přidáme máslo.Hněteme dokud se nám těsto nepřestane lepit na mísu.Necháme kynout.
Po nakynutí rozdělíme na 4 díly,z každého vyválíme plát.Každý plát potřeme rozpuštěným máslem,posypeme cukrem a skořicí.Můžeme dát i rozinky.Zamotáme jako roládu a nakrájíme na plátky.Potíráme rozkvedlaným vejcem.
Pečeme cca 10-15 minut na 185°C,řídíme se však typem a zkušeností s naší troubou.

Komentáře

  1. skořicovými šneky mne přivítala manželova babička, když mne jel představit... Do konce života je budu mít s ní spojené - vždy byly na stole a z každé návštěvy jsme odjížděli s pytlíčkem nebo krabičkou šnečků domů. Nikdy jsem je nedokázala upéct takové jako babi... Díky za vzpomínku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat