Soví taštička - střih a návod

Tak a je to tady,jak jsem slíbila připravila jsem pro vás návod na Soví taštičku.Kabelka je opravdu jen tak pro děti a pokud ji chcete pro sebe je nutné si střih hodně zvětšit.U střihu je i měřítko pro kontrolu při tisku.
Připravíme si z látky : 4x tělo (2x z látky a 2x z podšívky) - přidat přídavky na švy
                                 1x oční pozadí 
                                 2x oko
                                 1x zobák
                                 1x bříško
                                 pruhy široké 5,5cm ,dlouhé 100cm - na popruh
                                 pruh široký 5.5 cm ,dlouhý 24 cm   - na zapínání
               z vliesofixu : 2x oko
                                 1x oční pozadí
                                 1x zobák
                                 1x bříško
a ze silnější výztuhy dva kousky pod zapínání.Můžete výztuhou podžehlit i díly kabelky.Díly podžehlíme vliesofixem a nažehlíme na přední díl kabelky.Aplikačním stehem přišijeme,přišijeme také knoflíčky a vyšijeme peříčka.Na podšívkový díl kabelky nažehlíme výztuhu pod zapínání.To samé nažehlíme v polovině pruhu na zapínání.




Předšijeme si popruh a protočíme jej na líc.Vyžehlíme a prošijeme.


Na podšívkový díl připevníme magnetické zapínání.To samé uděláme i na pruhu pro zapínání.Ten pak ještě předšijeme a opět protočíme na líc.


Nyní přišijeme na podšívkové díly spojovací pruh,který na jednom dílu vespod necháme kousek nesešitý,aby jsme mohli kabelku později otočit.To stejné uděláme i na vrchních dílech kabelky,jen zde nenecháváme kousek nesešitý a sešijeme je celé.Podšívkový díl otočíme lícem ven.Na všech dílech  podšívkových i vrchních nastřihneme v zaoblených částech,aby se nám kabelka pěkně vytvarovala.




Přední díl si otočíme lícem ven a nastehujeme si na něj zapínací pruh a popruh.Poté kabelku opět otočíme rubem ven a vložíme do ní lícem ven otočenou podšívku.Musíme dát pozor aby jsme měli správně dané zapínání.Sešpendlíme si díly k sobě a kolem dokola sešijeme.Opět v zaoblení látku nastřihneme a látku u popruhu sestřihneme do rožku,aby jsme jí neměli po protočení moc.Kabelku protáhneme otvorem který jsme si nechali nesešitý v podšívce.Tento poté zašijeme,kabelku srovnáme a prošijeme ozdobně vrch kabelky.


A hotovo.Budu ráda když se pochlubíte i vy svými kabelkami .A prosím také pokud taštičky budete ukazovat aby jste uvedly odkud je návod,Děkuji a hodně zdaru při šití...


                       






Komentáře

  1. Nakukuji,nakukuji a už je to tady :-)
    Sice to nebude hned,ale třeba se do ní brzy pustím :-)
    Moc děkuji ....

    OdpovědětVymazat
  2. Hezka tasticka pro milovniky sovicek. Navod si ulozim. Diky
    Jana z Hamburku

    OdpovědětVymazat

Okomentovat