úterý 21. ledna 2014

Nehnětený chléb

Když jsem u kamarádky na internetu viděla recept na nehnětený chléb,řekla jsem si,že jej musím vyzkoušet.Večer jsem tedy připravila těsto a dopoledne jsem se pustila do díla.Sice jsem byla netrpělivá,ale postup jsem dodržela do puntíku.Ta vůně která se linula z trouby při pečení byla přímo božská.S ochutnávkou chleba jsem se rozhodla počkat na děti až přijdou ze školy,nicméně jsem to nevydržela a chleba jsem zakrojila. :o)
Já dělala podle tohoto receptu tohoto receptu na Labužník.cz Recept sem opisovat nebudu,protože stačí do vyhledávače zadat nehnětený chléb a máte to.Recepty se liší pouze v maličkostech,někde dávají pouze hladkou mouku,někde nechávají kynout déle,někde nedávají kmín atd.atd.
Výsledek však vždy stojí za to,chléb je výborný.


 A druhý pokus.Tento je pouze z hladké mouky a zdál se mi lepší.



a ještě jeden kousek,ten je fakt obr...







6 komentářů:

  1. Už ho dělám z dvojité dávky a vždy se po něm jen zapráší:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No příště ho taky udělám z dvojité dávky,za půl hodiny jsme neměli co řešit,jak rychle byl pryč.

      Vymazat
  2. Chlebík vypadá lákavě. Kolik ho je na váhu?

    OdpovědětVymazat
  3. Katko řekla bych tak kolem 3/4 kila .

    OdpovědětVymazat
  4. Už ho mám vyndaný z trouby :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Také doma děláme, je moc dobrý a hlavně skoro bez práce!!! Hezký večer, Jana

    OdpovědětVymazat