Moje první roláda

Původní záměr byl upéct kuře,pak jsem se ovšem zamyslela a řekla si,že zkusím kuřecí roládu.Nejdřív jsem na internetu studovala návody na vykostění kuřete.Přece je to tak snadné.Jo je,ale když jste zkušený kuchař a ne nezkušený amatér.No trápila jsem se s tím asi 3/4 hodiny,mezitím jsem si nadávala do blbců,do čeho jsem se to zase pustila,ale říkala jsem si že to prostě dám.Konečně je vykostěno. Jupííí.
Připravila jsem tedy vaječnou míchanici,nachystala si anglickou,šunku a hrášek a pustila jsem se to rolády.Samozřejmě jsem maso osolila a trochu opepřila.Zamotání rolády byla ovšem další komedie hodná Oskara.Jo až to budu dělat po miliónté sedmé určitě to bude lepší.No padly snad kilometry nitě,ale hlavně že to drží. Šupla jsem roládu do trouby a pak už jen hlídala a podlívala. Konečný výsledek stál opravdu za to,byla jsem pochválena . Tak sláva.
Kdyby jste to totiž nevěděli,já nesnáším vaření,nemám ráda stát půl dne u sporáku.Ale je fakt že občas překonám sebe samu.


Komentáře

  1. Krásný kousek, dala bych si:-) Na roládu jsem se já sama ještě nezmohla, podlehla jsem totiž kouzlu kuřecí bábovky, nic nemusíš zavinovat, vykošťovat. Takže něco pro mě:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už jsem o tom též někde četla,tak uvidíme třeba příště bude bábovka :o)

      Vymazat
  2. S vykostěním jsi se trápit nemusela, prodávají se kuřata už vykostěná, na roládu připravená:-))
    Rolády dělám často a při rolování si pomáhám pečícím papírem. Nitě nepoužívám, buď zabalím do alobalu (před dopečením obal rozříznu) nebo spíchnu parátky. Dobré je taky roládu šoupnout do formy na srnčí hřbet tím koncem dolu, ona se pak nerozleze.
    Ta tvoje je fakt povedená, to je na jedničku s pěti hvězdičkami!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky za tipy,budu příště na to myslet.Tohle bylo takové z toho co zrovna bylo narychlo doma,promyšlené jsem to neměla .o))

      Vymazat

Okomentovat